:

:

TV Most

clock

Novembar 04, 2015   12:05

0

118

Raste broj korisnika socijalne pomoći u Gračanici

Direktor centra za socijalni rad Ljubiša Krstić kaže da je u ovoj godini broj korisnika porastao za pet do sedam odsto u odnosu na prethodnu godinu i da je broj onih koji apliciraju za ovakav vid pomoći sve veći.

„Trenutno pri Centru za socijalni rad Priština izmeštenom u Gračanici imamo oko 700 porodica koji su korisnici pomoći. Da bi ispunili uslov za ovakav vid pomoći porodice ne smeju imati novčana primanja po bilo kom osnovu, a visina pomoći zavisi od broja članova porodice i kreće se od 7800 dinara do 22000 dinara“.

Centar za socijalni rad u Gračanici u saradnji sa NVO „Složno u nevolji „ i ove godine je organizovao letovanje u Igalu za dvadesetak mališana iz socijalno ugroženih porodica, a u toku je i projekat pomoći starijim i nemoćnim osobama .

„Letovanje za ove mališane je jedina prilika da makar malo pobegnu od ružne stvarnosti, a projekat koji je namenjen starijim osobama realizujemo u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje filijalom u Kosovskoj Mitrovici. Zaposlili smo pet gerontodomaćica koje će pomagati starim i iznemoglim licima koji su registrovani od strane naše službe“.

Pored stalne novčane socijalne pomoći, sve veći broj je onih koji dolaze sa zahtevima za jednokratnu pomoć, a desetak takvih osoba i danas je čekalo ispred vrata Centra za socijalni rad u Gračanici.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva