:

:

TV Most

clock

Jun 17, 2015   12:05

0

116

Puškov: Rusija je uvek podržavala Srbiju

Puškov je to rekao "Politici" odgovarajući na pitanje da li će Rusija uložiti veto na rezoluciju o Srebrenici.

Prema njegovom mišljenju, taj projekt je pre svega način da se pritisne Srbija, koja ne pristaje da uvede sankcije Rusiji.

"Pretpostavljam da je rezolucija forma u kojoj se Srbiji šalje signal krajnjeg nezadovoljstva pojedinih zapadnih krugova. Takođe, to je pokušaj da se negativno utiče na odnose Srbije i BiH, odnosno da se suprotstave Beograd i muslimani na Balkanu. Treći razlog jeste da se još jednom potvrdi ispravnost agresije NATO protiv Jugoslavije. Ako se kaže da je to bio genocid, a nije bio, onda to opravdava i zapadnu agresiju i odvajanje Kosova", rekao je Puškov.

Kada je reč o Turskom toku, Puškov je rekao da je u ovom trenutku je rano govoriti da li će on proći kroz Srbiju i za sada je najvažnije da ovaj projekat uspe na nivou Rusije i Turske.

Puškov je podsetio da su ruski i turski predsednici Putin i Erdogan ovih dana u Bakuu o Turskom toku razgovarali iza zatvorenih vrata.

"Mislim da se Ankara neće odreći Turskog toka, jer joj on daje mnogo veću poitičku i ekonomsku težinu na Bliskom istoku i u južnoj Evropi, tako da bi Turski tok mogao da dobije i nastavak u obliku distributivne mreže gasovoda kroz Evropu , uključujući i Srbiju", rekao je Puškov.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva