:

:

TV Most

clock

Januar 28, 2016   12:05

0

170

Pupovac: Aktuelni događaji utiču na odnose dve zemlje

"Teško je zamisliti da bi Beograd mogao imati dobre odnose sa politikom u Zagrebu u kojoj bi postojali elementi koji su sada na snazi, koji bi tražili popis izdajnika, agresora, organizovali profašističke skupove u centru grada i proterivali istaknute Srbe i one koji neke povezuje sa Srbima", rekao je Pupovac gostujući u emisiji "Pravi ugao" na TV1.

Govoreći o predstojećim razgovorima sa premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem u Beogradu, Pupovac je rekao da je reč o redovnim sastancima na kojima će se razmeniti mišljenja o političkim prilikama i položaju Srba u Hrvatskoj.

Srpsku zajednicu u Hrvatskoj, kako je rekao, interesuje institucionalna saradnja sa vladom Srbije u pitanjima razvoja, povrataka, imovine, penzija...

On je rekao će poseta predsednika Srbije Hrvatskoj Tomislava Nikolića

"biti prvi korak od kojeg se može očekivati nekakav pozitivan rezultat", zaključio je Pupovac.
Predsednik Srpskog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac razgovaraće sutra u Beogradu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i potpredsednikom i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Sastanak sa Vučićem biće održan u 12.00 sati u zgradi Vlade Srbije, a sastanak sa Dačićem biće održan u 13.00 sati u Ministarstvu spoljnih poslova, najavljeno je iz Vlade.

Pupovac je na RTV Vojvodina rekao da je reč o redovnim sastancima i da će sa Vučićem i Dačićem razmeniti mišljenja o političkim prilikama i položaju Srba u Hrvatskoj.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva