:

:

TV Most

clock

April 08, 2017   12:05

0

118

Protesti u Crnoj Gori uoči ratifikacije protokola o NATO

"Ne prihvatamo strane oružane trupe na našoj teritoriji i sve one koji s oružujem, nepozvani dodju na našu teritoriju smatraćemo okupatorima i borićemo se protiv njih svim dozvoljenim sredstvima", poručeno je sa skupa u Podgorici.

Predstavnik organizacije Alternativa Crne Gore, jednog od organizatora protesta, Vesko Pejak nazvao je izdajnicima nacionalnih interesa sve poslanike koji u Skupštini budu glasali za Protokol o članstvu u NATO.

"Treba li naša deca da ginu za nacionalne interese drugih država", pitao je on i ocenio da se glasanjem sa manje od dve trećine poslanika u Skupštini "za ulazak u bilo koji vojni savez, krši ustav".

Na skupu su saopštene oštre kritike protiv vlasti u Crnoj Gori koja je nazvana "izdajničkom i pljačkaškom".

Saopštene su i rezerve u odnosu na anti-NATO opoziciju koja se zalaže za referendum o članstvu u Alijansi, čijih predstavnika nije bilo na skupu.

Okupljeni su nosili transparente "Ne u NATO, krvave su vam ruke", "Vojna neutralnost Crne Gore", a sa razglasa su puštane sirene koje podsećaju na one kojima je najavljivano bombardovanje 1999. godine na bivšu SR Jugoslaviju.

Najavljeni su novi protesti u Nikšiću i Podgorici, uoči odluke Skupštine.

Skupština Crne Gore uskoro bi trebalo da ratifikuje Protokol o članstvu u Alijansi, što su završni koraci ka formalnom prijemu države u savez.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva