:

:

TV Most

clock

Oktobar 01, 2015   12:05

0

113

Propao pokušaj DS da destabilizuje Srbiju

"Njima to nije potvrda neautentičnosti, već slepo prate fabrikovane neistine svog lidera koga su svi, koji su pomenuti u navodnim transkriptima, demantovali", rekao je Stefanović u izjavi dostavljenoj medijima, prenosi Tanjug.

On je to saopštio zbog, kako je naveo, novih pokušaja DS da na lažima izgradi aferu o navodnom prisluškivanju njenog predsednika Bojana Pajtića.

Stefanović je zato ponovio da ni policija, ni Bezbednosno-informativna agencija, nikada nisu prisluškivale lidera DS.

Kako je naveo, očigledno je da DS-u nisu dovoljni demantiji i odbacivanje "lažnih navoda Pajtića", koje su juče izneli američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi i predstavnici američke kompanije "CWP", i time "jasno stavili do znanja" da tvrdnje lidera DS nisu tačne.

Stefanović je "podsetio" predstavnike DS, za koje smatra da svesno pokušavaju da zatvore oči pred istinom, da nikada nije dat nijedan nalog, niti dobijena bilo kakva naredba za presretanje razgovora Pajtića, te da javnosti do sada nije predočen nijedan dokaz da je on prisluškivan.

"Navodne transkripte njegovih razgovora, koje je objavio njegov blizak prijatelj, a koje su svi demantovali, mogao je da napiše i sam Pajtić. Za Pajtićeve tvrdnje ne postoji nijedan validan dokaz - ne postoje audio zapisi razgovora, niti on odgovara, formom i sadržajem, službenim dokumentima na kojima se beleže takvi razgovori, niti postoji potpis službenog lica koje je sastavilo izveštaj", rekao je Stefanović.

On smatra i da je Pajtić na identičan način pokrenuo aferu ispisivanja grafita "Smrt Pajtiću", za šta je tokom istrage osumnjičen član DS, koji je nedeljama obilazio novosadske štamparije i tražio da mu izrade šablon na kome piše navedena poruka.

U tom slučaju je, tvrdi Stefanović, član DS prvo ispisao taj grafit, da bi potom Pajtić pokrenuo aferu i, kada je razotkriven, "ekspresno prestaje da priča o tome i više niko ne pita šta je sa autorima grafita".

"Sada na isti način pokušavaju da izmisle i aferu prisluškivanja za koju ne postoji nijedan dokaz koji je predočen javnosti, tužilaštvu ili policiji. Jedina stvar na kojoj se sve bazira je besomučna politička kampanja, kojom pokušavaju da uruše ugled Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, a to nećemo dozvoliti i odgovaraćemo na sve izmišljotine DS", zaključio je Stefanović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva