:

:

TV Most

clock

Novembar 02, 2016   12:05

0

115

Pritvor za 10 uhapšenih pripadnika HVO

Pozivajući se na izjavu Almina Dautbegovića, advokata uhapšenog generala Đure Matuzovića, ovaj medij navodi da Matuzović i ostali uhapšeni ostaju u pritvoru.

Dautbegović je rekao da takođe nije dobio rešenje, ali je kazao da je do tih informacija došao nezvaničnim kanalima.

"Zbog mogućnosti bega u Hrvatsku i zbog činjenice da mogu da utiču na svedoke, Sud je odlučio da ih zadrži u pritvoru", rekao je Dautbegović.

U akciji SIPA-e u Orašju su u ponedeljak uhapšeni Matuzović (64), Ivo Oršolić (64), Tado Oršolić (56), Marko Dominković (54), Joso Nedić (60), Marko Baotić (68), Marko Blažanović (61), Mato Živković (52), Anto Živković (57) i Stijepo Đurić (51).

"Osobe su lišene slobode zbog postojanja sumnje da su u razdoblju od maja 1992. do jula 1993. godine, na širem području Orašja, počinili krivična dela protiv čovečnosti i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika", saopšteno je tada iz SIPA-e.

Osumnjičeni se terete da su kao pripadnici struktura HVO u Orašju, Vojne policije HVO i policijskih struktura, kao i stražara u logorima i objektima za zatočenje, počinili ratni zločin nad većim brojem žrtava srpske nacionalnosti s područja Orašja i okolnih mesta.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva