:

:

TV Most

clock

Januar 22, 2018   12:05

0

201

Priština nešto krije od Srbije o ubistvu Olivera Ivanovića


Stefanović dodaje da se nada da će jednom biti jasno zašto nekome nije stalo da se srpski organi uključe:



- Time što odbijaju da daju informacije upućuje jasnu poruku da se tu nešto dešava što ne žele da podele sa Srbijom i njenim nadležnim organima - naznačio je Stefanović.



 





On je na konferenciji za novinare, na pitanja u vezi istrage ubistva Ivanovića, rekao da je veoma teško o tome nešto reći, kada se nema nikakva zvanična informacija.



- Veoma je teško raditi kada nemate ni uvid u materijal, niti u procesne radnje - dodao je Stefanović i dodao:



"Zato insistiramo svakoga dana - za nas je važno da državni organi budu uključeni i smatramo da bi to pomoglo".





 




Kako je rekao, pitanje je da li je to svima u interesu, te dodao da se nada da će kada nešto bude razjašnjeno u vezi sa tim ubistviom biti i jasno zašto je nekome bilo stalo da državni organi Srbije ne budu uključeni.



Stefanović je ponovio da sa kosovskom policijom, Euleksom, Unmikom...nisu imali razmenu, niti uvid u kamere, niti u forenzičku istragu...



- Zvali smo Euleks i Unmik, koji su po međunarodnim propisima zaduženi da sprovode istrage - rekao je Stefanović i dodao da i to što nema odgovora i saradnje "nešto govori".



Ponovio je da su oni po međunarodnim rezolucijama zaduženi za stabilnost, i za sprovođenje krivičnih istraga na KiM "i ne mogu da pobegnu od toga", a da mi od njih tražimo da nam daju informacije šta se dešava...



- Kosovo i Metohija je deo naše zemlje - podvukao je Stefanović.



On je, na konstataciju novinara da se Euleks povukao iz istrage i pitanje zašto je to odlučeno, rekao da se "i mi to pitamo".



- Sa kim onda da delimo podatke? Neće Priština, neće Euleks, Unimik...Koga da pitamo - Australiju, koga, pošto smo pitali sve? Očiglendo je da nisu spremni da dele te podatke - naveo je Stefanović.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva