:

:

TV Most

clock

Mart 24, 2018   12:05

0

237

Priština i Haradinaj zahvaljuju NATO-u



Kako prenosi RTK2, na objektu kosovske vlade postavljena je zastava na kojoj piše "Hvala NATO", a za "nezamenljivu ulogu za oslobođenje".



Zvaničnici iz Prištine takođe su uputili poruke zahvalnosti NATO-u, a kosovska vlada objavila je poruku premijera Ramuša Haradinaja.



On u poruci kaže da je 24. marta 1999. označen pocetak "nove istorije Kosova".



Haradinaj navodi i da će "ljudi na Kosovu" uvek biti zahvalni Sjedinjenim Državama, NATO-u, predsedniku Bilu Klintonu, sekretarki Medlin Olbrajt, generalu Vesliju Klarku, bivšem britanskom premijeru Toniju Bleru i "čitavom demokratskom svetu koji je doprineo slobodi Kosova", saopštavaju iz njegovog kabineta.



Haradinaj, koji je i tokom bombardovanja komandovao jedinicama OVK-a i protiv kojeg su srpske vlasti podigle optužnicu, juče je zajedno sa komandantom KFOR-a, Salvatorem Kuočijem, položio i vence na spomenik vojnika KFOR-a, u "znak poštovanja" prema, "nezamenjivom doprinosu KFOR-a u uspostavljanju mira i bezbednosti" na Kosovu, navodi RTK2.



U Glođanima je danas održana i, za prištinske vlasti, centralna manifestacija "Epopeja Dukađinija" i "komemorativni skup svim palim borcima".



Na drugoj strani, širom Kosova i centralne Srbije služeni su parastosi u znak sećanja na ubijene tokom bombardovanja NATO-a, koje je zapocelo na današnji dan pre 19 godina i trajalo 78 dana.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva