:

:

TV Most

clock

Novembar 20, 2017   12:05

0

220

Priština: Engelu markica, Haradinaju američka zastava


Nakon sednice Vlade koja je održana u čast američkog kongresmena Eliota Engela, održana je konferencija za štampu.



Tom prilikom američki kongresmen je ponovio da će SAD nastaviti da podržavaju Kosovo.



Na pitanje kako komentariše zahteve premijera Ramuša Haradinaja da se u pregovore u Briselu uključi i SAD, Engel je rekao da mu je "Haradinaj više puta ponovio da se oseća sigurnije kada su uključene SAD, te da se tako oseća i on".



On je istakao da su sastanci u Briselu važni, te da je bitno imati i jedan vremenski rok kako bi se Kosovo moglo priključiti Evropskoj uniji i NATO-u.



"Sada imamo jednu novu vladu u Americi koja nema još godinu dana, rešavala je neka pitanja tamo. Ali kada se budem vratio nastojaću da obezbedima da Amerika ima jednu sigurno uključenje na Balkanu i na Kosovu", rekao Engel.



Govoreći o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom, Engel je rekao da se to pitanje mora rešiti.



"Mislim da je demarkacija važno pitanje i da bi trebalo da se reši. Što se pre reši to će biti bolje. Naravno to pitanje nije jedino, ima i drugih pitanja. Ja sam protiv zadržavanja Kosova zbog ovog pitanja, ali mislim da to treba da se reši", naveo je on.



Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da je Kosovo postalo demokratska zemlja koja obećava.



Dodao je da ima još otvorenih pitanja za čije rešavanje očekuje pomoć SAD-a.



Eliot Engel je na konferenciji uručio Haradinaju američku zastavu koja je 4. jula, na dan nezavisnosti u Americi, bila istaknuta iznad zgrade kongresa.



Pošta Kosova je od danas dobila i markicu sa likom Eliota Engela.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva