Vesti
Predsednik Svekineskog narodnog kongresa u poseti Srbiji

10:06, 16.07.2017

|

Izvor: Tanjug

Predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Džang Dedjiang boraviće od danas u trodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji, na poziv predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.
Gojković će dočekati Džanga i kinesku delegaciju na Aerodromu "Nikola Tesla".

Gojković i Džang će potom odati počast žrtvama stradalim u NATO bombardovanu na mestu gde se nalazila kineska ambasada, posle čega će biti priredjen svečani doček u Domu Narodne skupštine, gde će se Gojković i Džang sastati.

Teme razgovara biće razvoj parlamentarne saradnje, unapređenje političkih i ekonomskih odnosa, učešće Srbije u inicijativama "Pojas i put" i formatu saradnja Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (KINA-CIES).

U cilju daljeg jačanja prijateljskih odnosa i parlamentarne saradnje, u okviru sveobuhvatnog strateškog partnerstva koje dve države razvijaju, predsednici dva parlamenata potpisaće Memorandum o razumevanju između Skupštine Srbije i Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine.

Drugog dana posete, u ponedeljak, 17. jula Džang će se obratiti poslanicima na posebnoj sednici parlamenta, koju je tim povodom sazvala predsednica Skupštine Srbije.

U okviru posete predsednici dva parlamenta Gojković i Džang, sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, obići će u ponedeljak Železaru Smederevo i TE Kostolac B.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design