:

:

TV Most

clock

Maj 24, 2015   12:05

0

147

Predsednik Italije Serđo Matarela sutra u Beograd



Kako je najavljeno iz pres službe predsednika Srbije, seriju zvaničnih susreta Matarela će početi sastankom s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Palati Srbija, a dvojici predsednika potom će se pridružiti i članovi delegacija dve zemlje.

Italijanski predsednik popodne će se obratiti poslanicima Skupštine Srbije na posebnoj sednici.

Italijanski mediji najavili su da će se Matarela tokom posete Beogradu sastati s predsednikom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednicom Skupštine Majom Gojković, kao i da će u obraćanju poslanicima podržati reforme koje Srbija sprovodi u procesu približavanja Evropskoj uniji.

Na kraju posete Beogradu Matarela i Nikolić zajedno će položiti vence na Italijansko vojno groblje i srpsku Spomen-kosturnicu branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu, na Novom groblju u Beogradu.

Posle Beograda, Matarela putuje u Podgoricu. Italijanski mediji ističu da su Srbija i Crna Gora prve zemlje kandidati za članstvo u EU koje Matarela posećuje.

Šef italijanske diplomatije Paolo Đentiloni, koji je krajem marta posetio Beograd, rekao je da poseta novog italijanskog predsednika predstavlja potvrdu dobrih političkih i ekonomskih odnosa Italije i Srbije i najavio da bi do leta trebalo da bude održan samit vlada dve zemlje.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva