:

:

TV Most

clock

Jul 06, 2015   12:05

0

117

Povećano prisustvo policije na severu Kosmeta

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je Tanjugu da je prisustvo policijskih službenika povećano po naredbi iz glavne Direkcije policije u Prištini i da su policajci raspoređeni u cilju preventivnog delovanja.

“Podignute su mere bezbednosti, dakle verovatno zbog ovih događaja koji su se desili u našoj okolini,” rekao je Bojić ne želeći da odgovara na pitanje da li je to zbog pretnji od terorističkih napada.

Bojić je kazao da je posebno podignut nivo bezbednosti u multietničkim zonama, dakle u Bošnjačkoj mahali, Tri solitera, Brđanima i Mikronaselju u severnom delu Kosovske Mitrovice.

On je dodao takođe da je povećan broj policijskih službenika u Sočanici u opštini Zvečan, jer se tamo održava fudbalski turnir. “Gde god je povećan broj građana tu je i povećan broj policijskih patrola, kako mobilnih tako i pešačkih”.

Bojić je kazao da Regionalna direkcija policije “Mitrovica Sever” raspolaže dovoljnim brojem policijskih službenika koji su spremni da odgovore na svaki postavljeni zadatak.

“Policijski službenici su angažovani u celoj zoni odgovornosti Regionalne direkcije sever dakle u policijskim stanicama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan,” zaključio je Bojić.

Kosovska policija kako je saopšteno ranije podigla je nivo bezbednosti na najviši nivo zbog pretnji terorističkim akcijama od strane albanskih džihadista čija je baza u Siriji i Iraku.

Inače, policija na Kosovu goni preko 130 osoba povezanih sa učešćem u terorističkim organizacijama.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva