:

:

TV Most

clock

Avgust 26, 2015   12:05

0

121

Poslednji razgovori značajan napredak ka ZSO

“Taj rezultat koji je ovog puta povoljniji za Srbe nego u ranijim rundama dijaloga nije nastao sam po sebi, već je plod delovanja premijera Vučića i Vlade Srbije”, navodi se u saopštenju Srpske liste koje je potpisao njen predsednik Aleksandar Jablanović.

Premijer Vučić je ostvario u ječerasnjim pregovorima ono što je bila težnja kosmetskih Srba u proteklom periodu, a to je jasan napredak ka uspostavljanju Zajednice srpskih opština, stoji u saopštenju.

Pozdravljajući napore Vlade i premijera Srbije u borbi za što veća prava Srba na KiM Srpska lista ostaje verna toj i takvoj politici i ubuduće sve do potpune realizacije dogovorenih tačaka iz Brisela i vecih ljudskih i politickih prava za srpski narod na Kosmetu, stoji u saopštenju.

U saopštenju Srpske liste navodi se i da jučerašnja runda razgovora u Briselu pokazuje da kada i prištinska strana nastupi sa namerom da napravi pozitivne korake kao što to čini premijer Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije onda takvi razgovori donesu i rezultate.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva