:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Mart 17, 2018   12:05

0

223

Porodice kidnapovanih i ubijenih obeležile martovski pogrom


Tog dana ubijeni su i protreani sa svojih gnjišta Srbi , oštećene su i zapaljene kuće kao  i pravoslavne crkve i manastiri.



Predsednik Vladine komisije za kidnapovana, ubijena i nestala lica Veljko Odalović prisutne je podsetio na pogrom 2004. godine.



"Ono što se tada desilo kao i mnogo godina ranije pa i danas , oni koji su inspirisali, organizovali i izvršili te zločine nisu odgovarali", rekao je on i dodao da Srbija i svaki Srbin treba da diže glas na snakom mestu .



Potpredsednik Vlade Kosova i  ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je rekao da je prošlost na KiM teška, da je stradalo puno nevinih žrtava "čiji dželati još uvek nisu kaženjeni".



"Želim da poručim da će sud koji je formiran konačno svoj posao uraditi ", rekao je on i dodao da će se u interesu srpskog naroda na KiM boriti za mir i stabilnost i da nas bude više.





Obeležavanju godišnjice u spomen sobi "Kosmetske žrtve" prisustvovali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević, , , zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev, zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović,košarkaš Dejan Tomašević , supruga ubijenog Olivera Ivanovića Milena , predstavnici državnih i društvenih institucija i SPC.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva