:

:

TV Most

clock

Jul 14, 2017   12:05

0

129

Popović pozvao privrednike da ulažu u Petnicu

Popović je pozvao privrednike da nađu svoj interes u ovom istraživačkom centru, uveren da tog interesa sigurno ima, jer, kako je rekao, budući stručnjaci koji prolaze kroz Petnicu su neophodni svakoj kompaniji koja se bavi naučno-istraživačkim radom.

Naveo je da je jedan od najvažnijih ciljeva vlade da se povežu nauka i privreda, kako bi naučna istraživanja bila praktično primenjena u industriji i privredi.

Osnova rada u Petnoci su, kazao je, inovacije i tehnološki razvoj, te je zato, dodao je, u Petnicu potrebno uložiti još da bi se centar osavremenjavao i držao korak sa Evropom.

Podsetio je da su stručnjaci koji ovde predaju sa srpskih i svetskih univerziteta, iz Amerike, EU i Rusije.

On je istakao da je primer Petnice uzor za sve evropske zemlje.

Popović je rekao da se u Petnici nalazi najbolje što Srbija ima i da je važno da se ovakvim primerima mladima pokaže da mogu i u Srbiji da se na najmoderniji način bave naukom, kako bi se motivisali da ne odlaze iz zemlje.

"Obrazovanje koje učenici ovde stiču je najkvalitetnije i prepoznato od strane svih evropskih zemalja kao vodeći istraživački centar za mlade.

Mladi koji su prošli školu u Petnici danas rade u najvećim svetskim, ali i domaćim kompanijama zato ovaj potrncijal mora da se iskoristi još više", zaključio je Popović.

Direktor Petnice, Vigor Majić rekao je da mu je drago što je ministar na početku svog mandata prepoznalo Petnicu kao deo razvoja inovacione kulture u Srbiji.

"Nadamo se da ćemo imati dobru saradnju, mi smo tek otvorili nove prostore gde se može dalje razvijati naša aktivnost", naveo je Majić.

On je istakao da Petnica radi već 35 godina bez prekida i da će tako bti nastavljeno i u budućnosti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva