:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

Mart 10, 2016   18:39

0

143

Poplave u nekoliko sela u opštini Gračanica i Lipljanu

Kiša koja pada od jutros najviše problema proizvela je u Lapljem Selu, Preocu, Ugljaru i Lipljanu.

Najkritičnija situacija je kod odeljenja Poljoprivrednog fakulteta u Lapljem Selu i u nekoliko dvorišta na ulazu u Ugljare, gde je voda došla do pragova kuća i pomoćnih prostorija.

U Gračanici od kružnog toka prema Lapljem Selu ima vode na putu, ali ekipe koje su angažovane od strane Opštine Gračanica mehanizacijom izvlače vodu.

Voda je nadošla i kod kružnog toka koji vodi prema Lipljanu, ali i u samom gradu, kao i u naselju Marigona u Preocu.

„Na tertioriji opštine Gračanica sve raspoložive ekipe su na terenu. Za sada imamo problema na nekoliko lokacija sa kišnim kanalima i potocima koje su meštani zatrpavali i sada dolazi do doga da se dvorušta pune vodom“, objašnjava za RTV Kim direktor opštinskog Odeljenja za javne službe Vladica Trajković.

Trajković ističe da su u domaćinstiva kojima preti opasnost od poplava poslate mašine za crpljenje vode i prokopavanje kanala.

„Još jedna mašina poslata je kod obdaništa u Preocu. Tamo su postavljene tri betonske cevi koje ne mogu da prime toliku količinu vode. Kopaćemo pomoćni kanal kako se ne bi podigao nivo vode“, kazao je Trajković.

U toku popodnevnih sati primetno je da je vodostaj reke Gračanke porastao i da ima više problema u nekim domaćinstvima. Problem je i na prilazu Gračanici iz pravca Lapljeg sela, kod ETC, gde takođe ima mnogo nakupljene vode.

Put kroz Ajvaliju gotovo je celom dužinom prekriven vodom, tako da se na ovoj deonici saobraćaj odvija otežano.

Ulazak u Preoce ispod auto puta treba izbegavati i koristiti alternativne prilaze.

Izvor: Radio Kim, Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva