:

:

TV Most

clock

April 15, 2015   17:16

0

179

Politizovanje pitanja avio saobraćaja

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, direktor Kancelarije Marko Đurić učestvovao je u Rimu na sastanku privrednih komora Srbije i Kosova, na kojem je razgovarano o mogućnostima normalizacije poštanskog i železničkog saobraćaja i otvaranja avio linije Beograd-Priština, kao i o ostalim pitanjima značajnim za unapređenje privrednih aktivnosti na KiM.

Sastanku je prisustvovala i ministarka za dijalog sa Beogradom u privremenim institucijama samouprave u Prištini Edita Tahiri, koja je odbila da se pitanje avio saobraćaja i avio linije Beograd-Priština razmatra na sastancima komora kao ekonomsko pitanje i insistirala da se o tome može razgovarati samo kao o političkom pitanju u okviru političkog dijaloga u Briselu.

Takav stav Prištine predstavlja, ocenili su predstavnici Beograda na današnjem skupu u Rimu, politizaciju jednog pitanja od značaja za građane i privredu.

Sastanak sa predstavnicima privrednih asocijacija, koji je organizovan pod pokroviteljstvom Evrokomore, bio je prilika da se razgovara i o organizaciji skupa privrednika iz Centralne Srbije i sa Kosova i Metohije.

Dogovoreno je da se takav privredni forum održi 9. maja u Gračanici.

Privredna komora Srbije i Privredna komora Kosova dve godine održavaju redovne mesečne sastanke pod pokroviteljstvom zvaničnika EU i Generalnog direktorata Evropske komisije za proširenje, rečeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva