:

:

TV Most

clock

Decembar 14, 2015   12:05

0

125

Pojačati policijsku zaštitu

Provaljivanje u kuću pravoslavnog sveštenika u povratničkoj sredini kakva je Osojane, čak i da je motivisano isključivo koristoljubljem, stvara uznemirenost čitave zajednice i može imati veoma teške posledice, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Priština bi, smatraju u Kancelariji, trebalo da se ogradi od takvih incidenata tako što će omogućiti efikasniju policijsku zaštitu u povratničkim sredinama, i takav korak bi, sigurni su, naišao na pozitivan ođek u srpskoj zajednici.

"Budući da svaki incident ove vrste pojačava osećaj nesigurnosti srpske zajednice na Kosovu i Metohiji, neophodno je da Priština u duhu pozitivne diskriminacije, a u ime evropskih vrednosti, omogući angažovanje većeg broja policajaca srpske nacionalnosti i razmeštanje policijskih ispostava u srpskim enklavama", navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Prema njihovom mišljenju, jasna poruka dobre volje Prištine bilo bi i odlučnije sprovođenje istraga koje bi za cilj trebalo da imaju identifikovanje i kažnjavanje vinovnika ovakvih incidenata.

"Očekujemo da i međunarodne institucije na Kosovu i Metohiji, pre svih Euleks, ohrabre administraciju u Prištini na poteze koji bi doveli do iznalaženja efiksanog odgovora na permanentno ugrožavanje bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji, posebno onih koji žive u povratničkim sredinama", zaključuje se u saopštenju Kancelarije.

Kuća sveštenika Miloša Vukića u Osojanu, opština Istok na Kosovu i Metohiji, obijena je i opljačkana tokom prethodne noći.

Kako je javio mitrovički Radio Kontakt plus iz svešteničke kuće su ukradeni lap - top računar, oko 25.000 dinara, dečiji zlatni lančići, par telefona, a u kući je izvršena premetačina.

Sveštenik u kući u Osojanu živi sa suprugom i dve ćerke, a u trenutku krađe sa porodicom nije bio u njoj.

Izvor: TV Most

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva