:

:

TV Most

clock

April 24, 2017   12:05

0

151

Pobeda SNS u Vrbasu, Kovinu i Kosjeriću

Prema preliminarnim rezultatima izbornog štaba SNS-a u Vrbasu, najviše glasova u tom mestu osvojila je lista "Aleksandar Vučić - brže, jače bolje" - 42,9 odsto.


SPS je osvojio 21 odsto, "Oslobodimo Vrbas (SDS,DS,LSV) - 11 odsto, Pokret socijalista - 9,5 odsto, SRS - sedam odsto, "Dosta je bilo" - pet odsto.

Kovin: SNS 43,27 odsto glasova

Najveći broj glasova u Kovinu osvojila je lista Srpske napredne stranke, saopštila je Opštinska izborna komisija nakon prebrojanih listića sa svih 25 biračkih mesta u opštini.

Na izbore je izašlo 47,13 odsto od 29.145 upisanih birača, a SNS je od toga osvojila 43,27 procenata i 22 od ukupno 45 odbornička mandata, izjavila je predsednica OIK-a Tatjan Radenković Jakšić.

Koalicija predvođena Socijalističkom paritjom Srbije dobila je poverenje 14,1 odsto birača i sedam mandata, Jedinstvena Srbija 12, 35 procenata glasova i šest mandata, a Grupa građana "Kovin može bolje – zajedno za našu opštinu – dr Ivan Dotlić" će sa 9,16 odsto glasova imati četiri opdbornika kao i Demokratska stranka za koju je glasalo 8,54 odsto građana s pravom glasa.

Savez vojvođanskih Mađara je osvojio 5,41 procenat glasova i imaće dva odbornika u novom sazivu Skupštine Kovina.

Isopod cenzusa su ostale liste PUPS-a sa 3,91 procentom glasova i Srpske radikalne stranke za koju je glasalo 3,25 procenata izašlih birača.

Svi zapisnici sa biračkih mesta potpisani su bez primedaba i za sada nije bilo pritužbi na izborni proces, izjavila je predsednica izborne komisije u Kovinu.

U Zaječaru najviše glasova za GG "Boško Ničić"

Prema nezvaničnim podacima štaba SNS-a u Zaječaru je najviše glasova osvojila grupa građana "Boško Ničić" - 32 odsto.

SNS je osvojio 28 odsto a lista "Pobeda za naš grad dr Nenad Ristović" (DS-SDS-LDP-NS) 18 odsto. Koalicija SPS-JS osvojila je osam odsto, javlja dopisnik RTS-a.

Kosjerić: Najviše mandata za koaliciju oko SNS

Na redovnim lokalnim izborima u Kosjeriću, koalicija SNS-SPS-PUPS-SDPS osvojila je najviše glasova, a na drugom mestu je koalicija DS-SPO-LDP.

Od 9.778 upisanih birača, glasalo je 6.545, odnosno 66,94 odsto punoletnih građana.

Koalicija oko Srpske napredne stranke juče je osvojila 2.118 glasova (32 odsto – 10 mandata), koalicija koju predvodi Demokratska stranka 1.122 glasa (17,14 – pet mandata), Za zdravu Srbiju – Milan Stamatović 764 glasa (11,67 – tri mandata).

Demokratska stranka Srbije 663 glasa (9,67 odsto – tri mandata), Srpska narodna partija 515 glasova (7,87 odsto – dva mandata), Nova Srbija 508 glasova (7,76 odsto – dva mandata), Pokret socijalista 456 glasova (6,97 odsto – dva mandata).

Cenzus nisu prišle Dveri za koje je glasalo 269 birača, odnosno 4,11 odsto i Srpska radikalna stranka koja je osvojila 102 glasa.

Za skupštinsku većinu je potrebno obezbediti 14 odbornika.

Lokalni parlament broji 27 mesta.

Na izborima u Odžacima pobedila je SNS.

SPS čestita SNS pobednički rezultat na lokalnim izborima

Socijalistička partija Srbije čestitala je SNS pobednički rezultat na jučerašnjim lokalnim izborima i izrazila spremnost za saradnju u svim lokalnim samoupravama.

Kako se navodi u saopštenju, SPS zahvaljuje i građanima koji su na lokalnim izborima dali podršku politici Ivice Dačića i koja je prepoznata u Vrbasu, Odžacima, Kovinu, Zaječaru i Kosjeriću.

Ovakav izborni epilog predstavlja još veći motiv za preuzimanje odgovornosti za socijalno pravednije, ekonomski razvijeno i institucionalno uređeno društvo, zaključuje se u saopštenju.

Juče su održani lokalni izbori u Zaječaru, Kosjeriću, Vrbasu, Kovinu i Odžacima. U Kovinu i Kosjeriću izbori su bili redovni, dok su izbori u Zaječaru, Vrbasu i Odžacima bili vanredni.

DS: Promene kreću sa lokala

Demokratska stranka saopštila je danas da je prema prvim rezultatima, koalicija oko Demokratske stranke osvojila drugo mesto na izborima u Kosjeriću sa 17.14 odsto, treće mesto u Zaječaru sa 16.73 odszo i treće mesto u Vrbasu sa 11,5 odsto.

Demokratska stranka je u Kovinu osvojila je 8.59 odsto i u Odžacima 8 odsto, navodi se u saopštenju.

DS ocenjuje da uprkos, kako kažu, nedemokratskoj i neregularnoj atmosferi na lokalnim izborima u pet opština, rezultati pokazuju da "promene u Srbiji danas, kao i devedesetih godina, kreću sa lokala" i najavljuje da će za izbore u glavnom gradu okupiti tim sposobnih, hrabrih i poštenih ljudi koji su Beogradu potrebni.

Mihajlović: SNS još jednom na izborima dokazao snagu

Potpredsednica vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je da je na lokalnim izborima u pet samouprava SNS ostvario ubedljivo najbolji rezultat i dokazao svoju snagu.

"Uspeh je još veći jer je SNS na ovim izborima uglavnom nastupio samostalno, što pokazuje da je naša stranka ubedljivo najsnažnija politička organizacija u Srbiji", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je, kako se navodi u saopštenju, dodala da su ovi izbori pokazali da je Aleksandar Vučić, nosilac svih lista stranke i novi predsednik Srbije, garant stabilnosti, prosperiteta i napretka Srbije i svakog grada.

Prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora koji su održani u pet samouprava u Srbiji liste oko SNS-a osvojile su najviše glasova u Vrbasu, Kosjeriću, Kovinu i Odžacima.

Popović: Veliki uspeh SNP na izborima u Kosjeriću

Lider Srpske narodne partije, Nenad Popović, izrazio je zadovoljstvo rezultatom koji je partija ostvarila nastupajući samostalno na lokalnim izborima u Kosjeriću.

"SNP je na na lokalnim izborima u Kosjeriću osvojila 7,87 odsto glasova i imaće dva odbornika u lokalnom parlamentu. Mogu slobodno da kažem da smo najveće iznenađenje ovih izbora, budući da smo na njima nastupili samostalno i ostvarili boli rezultat od mnogih stranaka", rekao je Popović.

Predsednik SNP čestitao je članovima svoje partije na ostvarenom uspehu i poručio da dobar rezultat u Kosjeriću pokazuje da nacionalna i ekonomska politika SNP imaju snažno uporište u svim delovima Srbije, navodi se u saopštenju te stranke.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva