:

:

TV Most

clock

Oktobar 22, 2016   12:05

0

148

Plenković:Nema dramatičnog priliva izbeglica

Na pitanje hoće li i Hrvatska podizati ograde, premijer Plenković je odgovorio da postoji više načina da se granica štiti, kao i da u ovom trenutku ne vidi razlog za podizanje fizičkih prepreka, ali da će Hrvatska štititi svoju granicu, ima kvalitetan nadzor, kao i da su MUP i policija digli nivo pripravnosti na svim granicama, posebno zelenim, gde je bilo slučajeva priliva migranata, prenosi regionalna tv N1.

U ovom trenutku, podatak koji je važan, broj ljudi koji se kreću ovom istočnomediteranskom balkanskom rutom je za 98 posto manji, dakle dramatičnog priliva nema, ističe Plenković.

Upitan o podizanju ograde u Sloveniji na granici s Hrvatskom kazao je da se sreo u Briselu sa slovenačkim premijerom Mirom Cerarom sa kojim se dogovorio da će službe spoljnih i evropskih poslova dve zemlje dogovoriti saradnju, jer želi da i Hrvatska doprinese zaštiti spoljnih granica Evropske unije, jer ona na jednak način štiti i zemlje koje su u Å engenu i one koje nisu.

Slovenija je uz najveći granični prelaz s Hrvatskom Bregana/Obrežje počela juče da postavlja metalnu panelnu ogradu, a takve radove je počela i na još jednom graničnom prelazu Gruškovje/Macelj, objavila je agencija STA koja se poziva na zvaničnike slovenačkog MUP-a.

"Ako izbije novi migrantski talas, granični prelaz će se zatvoriti", kazao je državni sekretar u slovenačkom MUP-u Andrej Å penga, citira STA.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva