:

:

TV Most

clock

April 03, 2017   12:05

0

178

PKS vodi 50 kompanija na Sajam privrede u Mostaru

U okviru zajedničkog izložbenog prostora predstaviće se 18 srpskih firmi, a proizvođači iz oblasti vinarstva i vinogradarske opreme prikazaće svoju ponudu na štandu u okviru specijalizovane izložbe "Vino i vinogradarska oprema 16+1".

Nastup srpske privrede na ovoj sajamskoj manifestaciji organizovala je Privredna komora Srbije, a delegaciju privrednika će predvoditi predsednik PKS Marko Čadež.

Među učesnicima iz Srbije će, prema njegovim rečima, biti najviše kompanija iz agrobiznisa, a predstaviće se i proizvođači opreme i alata, kao i preduzeća iz oblasti građevinarstva, tekstilne, mašinske, elektro i farmaceutske industrije, energetike i drugih privrednih grana koje imaju potencijal jačanja saradnje sa zemljama regiona.

"Poseban kvalitet ovogodišnjeg sajma u Mostaru je specijalizovana izložba u okviru mehanizma saradnje Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope na kojoj će proizvođači vina i vinogradarske opreme iz celog regiona promovisati svoj proizvodni program i objedinjenu vinsku ponudu radi zajedničkog nastupa na trećim tržištima sa fokusom na kineskom", rekao je Čadež.

Tokom boravka u Mostaru, predsednik PKS će se sastati sa predsednicima privrednih komora regiona okupljenih u Komorskom investicionom forumu Zapadnog Balkana, u sklopu pripremnih aktivnosti za učešće na predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu u Trstu.

Ove godine, Međunarodni sajam privrede u Mostaru održava se 20. jubilarni put, a zemlja partner je Hrvatska. Organizatori najavljuju da će sajam okupiti izlagače iz više od 20 zemalja sveta.

Sajam će biti otvoren u prisustvu najviših zvaničnika zemalja regiona, među kojima će biti i premijer i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva