:

:

TV Most

clock

Novembar 09, 2017   12:05

0

221

Park u centru Beogradu od sutra nosi ime "Aleksandrov"


Mladenović je podsetio da je na inicijativu ministra kulture Vladana Vukosavljevića, nakon tragedije koja se desila prošle godine kada su u avionskoj nesreći stradala 64 člana ansambla, Skupština grada početkom godine donela je odluku da se ovom parku dodeli ime "Aleksandrov" po ansamblu koji je u našoj zemlji gostovao 11 puta.




"Ansambl, odnosno hor, plesna grupa i orkestar, koji ima svetsku slavu, ove godine proslaviće 87 godina postojanja. Nas je zadužio velikom podrškom za vreme bombardovanja 1999. godine", rekao je Mladenović.


Prema njegovim rečima, ovaj park u centru Beograda do sada nije imao formalno ime i na ovaj način Beograd i Srbija će se odužiti ovom ansamblu.



"Članovi ansambla ''Aleksandrov'' i ''Stanislav Binički'' sutra će simbolično otkriti spomen-table koje će se nalaziti sa gornje i donje strane parka, a najviši državni zvaničnici će zasaditi brezu kao simbol novog života", kaže Mladenović Za RTS.



Kaže da su ruski prijatelji insistirali da to ne bude obeležavanje tragedije, već novog početka.



"Ansambl je vrlo brzo obnovljen i kreće na novu turneju. Posle Beograda nastupaće u Novom Sadu, zatim Banjaluci i dalje u drugim svetskim gradovima. Počinju sa Srbijom, i to je pokazatelj velikog prijateljstva koje moramo da održavamo i negujemo. Simbolika je i što je ovde nekada bila zgrada Ruskog poslanstva, tu je i Ruski dom", rekao je Mladenović.



On je dodao da će na ovom mestu ljudi moći da uživaju u prelepom parku, ali i da se sete jednog divnog ansambla.



Ceremonija otkrivanja spomen-tabli počeće sutra u 09.00 časova i to će biti prilika da Beograđani dođu i čuju uživo ovaj slavni ansambl, što je svakako privilegija. 




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva