:

:

TV Most

clock

Jun 04, 2017   12:05

0

155

Otvoren poziv za sufinansiranje inovacija

Kako je objavljeno u oglasu, rok za prijave je do 1. septembra i očekuje se da do kraja godine ili u januaru 2018. sredstva budu na raspolaganju preduzetnicima.

Kompanije mogu prijaviti projekat iz bilo koje naučne oblasti i tehnologije, kao i bilo kog industrijskog sektora.

Kako je navedeno u pozivu, ciljevi programa su podsticanje komercijalizacije istraživanja i razvoja, kao i dalji razvoj inovativnih kompanija zasnovan na znanju i podsticanje uspostavljanja saradnji i partnerstava sa međunarodnim kompanijama i organizacijama i povećanje broja tehnoloških kompanija i njihova priprema za dodatne investicione mogućnosti.

Iznos finansiranja koji Fond za inovacionu delatnost dodeljuje u okviru Programa sufinansiranja inovacija iznosi maksimalno 70 odsto od ukupno odobrenog budžeta projekta za mikro i mala privredna društva i maksimalno 60 odsto od ukupno odobrenog budžeta za srednja privredna društva, s tim da finansiranje koje Fond za inovacionu delatnost obezbeđuje ne može biti veće od 300.000 evra po projektu.

Najmanje 30 odsto od ukupno odobrenog budžeta projekta za mikro i mala privredna društva i 40 odsto za srednja privredna društva mora biti obezbeđeno od strane podnosioca prijave iz drugih, privatnih izvora, nezavisno od Fonda za inovacionu delatnost.

Sredstva za realizaciju Programa sufinansiranja inovacija se mogu koristiti za finansiranje zarada, sitne opreme i materijala za istraživanje i razvoj, poslovni prostor i podršku poslovanju, usluge vezane za istraživanje i razvoj, usluge podizvođača, stručnjake ili savetnike za istraživanje i razvoj, kao i prijavu patenta i prateći troškova i sertifikacije.

Sredstva se ne mogu koristiti za otplaćivanje kamata ili duga koji postoje prema bilo kome, plaćanja i provizije za moguće gubitke ili dugove u budućnosti, poreze uključujući PDV, carine i naknade,gubitke po osnovu negativnih kursnih razlika, naknade i kazne,marketing, troškove prodaje i distribucije za promociju tehnologije, proizvoda ili usluge, kao i troškove reprezentacije,regrutovanja, preseljenja ili pretplate, putne troškove i kupovinu zemljišta ili zgrada, uključujući bilo kakvo renoviranje.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva