:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2016   12:05

0

183

Opozicija RS:Ko u Srbiji plasira spin da nas plaća Soroš

Oni tvrde da upravo iz Beograda dolazi taj falsifikovan dokument da su na Soroševom platnom spisku i navode da su pokrenuli pravne postupke i angažovali tim advokata u Srbiji, te da žele da "isteraju" istinu na svim instancama.

Predsednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić je istakao da u Srbiji postoje dva stereotipa o RS:

"Jedan je - da nema Dodika, ne bi bilo ni RS, i drugi je da je socijalno i ekonomsko stanje bolje u RS, nego u Srbiji. Oba su pogrešna i oba mogu da se opozovu", rekao je Čavić.

Predsednik SDS Mladen Bosić naveo je da je glavni razlog za njihov dolazak u glavni grad Srbije "neverovatna količina laži, dezinformacija, velikim delom plasirana iz Beograda i beogradskih medija".

"Vrhunac je plasiranje falsifikovanog dokumenta o navodnom finansiranju opozicije od strane Soroša. Klasična dezinformacija i udbaški metod, što nisam očekivao iz Srbije", kaže Bosić.

Dodaje da ne zna ko stoji iza te kampanje "dizanja tenzija", ali smatra da nadležni organi moraju utvrditi pravu istinu.

"Nikada nam cilj nije bio nikakav konflikt, ali ovim spinom, koji je krenuo odavde, situacija je dovedena do usijanja, čini mi se da je nekima i bio cilj da dođe do krvoprolića", rekao je Bosić.

Čavić je rekao da je predsednik RS Milorad Dodik uveo Srpsku u ozbiljnu izolaciju, proglašavajući neprijateljem svakoga ko ne podržava njegovu politiku, dok s druge strane, kako tvrdi, određeni ljudi na platnom spisku Dodika stvaraju uverenje da svako ko ruši Dodika - ruši RS.

To naravno nije tačno, primetio je Čavić.

U ime, kako je rekao, 45 odsto građana u RS, Branislav Borenović iz Partije demokratskog progresa ocenio je da je protest opozicije u Banajaluci bio impresivan.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva