:

:

TV Most

clock

Februar 06, 2016   12:05

0

142

Oko 35.000 Sirijaca na granici između Sirije i Turske

On je novinarima na graničnom prelazu Ončupinar rekao da očekuje dolazak još 70.000 Sirijaca, ukoliko budu nastavljeni ruski vazdušni napadi i vojno napredovanje snaga sirijske vlade, preneo je Rojters.

"Naša vrata nisu zatvorena, ali u ovom trenutku nema potrebe da smestimo te ljude na našoj strani granice", rekao je Tapsiz i dodao da su izbeglicama dati hrana, ćebad i šatori.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut ÄŒavušoglu rekao je ranije danas da će njegova zemlja nastaviti svoju "politiku otvorenih granica" za izbeglice, ali nije nagovestio kada će Sirijci koji su bežeći iz Alepa stigli do tursko-sirijske granice, moći da uđu u Tursku.

"Još uvek održavamo ovu politiku otvorenih granica za one koji beže pred agresijom režima, kao i ruskih udara", rekao je ÄŒavušoglu posle sastanka u Amsterdamu, prenosi AFP.

"Već smo primili 5.000 njih, a još 50.000 do 55.000 je na putu i mi ih ne možemo tamo ostaviti same zato što su vazdušni udari u toku a i režimske snage uz podršku iranske šiitske milicije napadaju ove civile", naveo je on.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva