:

:

TV Most

clock

Jun 02, 2017   12:05

0

142

Održana prezentacija turističke ponude Srbije na SPIEF-u

Šefica odseka za promociju Turističke organizacije Srbije, Zorica Jovanov rekla je da je prošle godine od inostranog turizma Srbija zaradila milijardu evra, kao i da turisti iz BiH, Slovenije i Crne Gore troše najviše novca kada dođu u Srbiju.

"Među prvih 10 zemalja čiji stanovnici najčešće dolaze u Srbiju nalaze se uglavnom ljudi iz susednih zemalja i regiona, pored njih tu su i posetioci iz Nemačke i Rusije. Sve velike evropske avio kompanije lete iz Beograda na neku od 75 destinacija širom sveta, a naš aerodrom Nikola Tesla imao je prošle godine pet miliona putnika", rekla je Jovanov.

Ona je dodala da je Srbija zemlja koja ima šta da ponudi tokom cele godine, i da je među gostima po istraživanjima koje su vršili, najpoznatija po gostoprimstvu i toplini domaćina.

"Imamo lepe gradove, reke, kulturne sadržaje i prirodu. Pored toga postali smo poznati po festivalima koje poseti nekoliko stotina hiljada ljudi. Sve to čini Srbiju atraktivnom destinacijiom i mi radimo na tome da se broj turista konstantno povećava", navela je Jovanov.

SPIEF je jedan od najvećih ekonomskih foruma u ovom delu sveta, a okupljanje naših kompanija i privrednika za nastup na forumu omogućili su Privredna kmora Srbije i Razvojna agencija Srbije, dok je Tanjug medijski partner.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva