:

:

TV Most

clock

Jul 17, 2015   15:52

0

216

Održana "bajramska sofra" u Jevremovoj

Savetnik premijara Srbije za regionalnu saradnju i verske zajednice Vladimir Božović
Zamenik reis ul uleme Islamske zajednice Srbije i srbijanski muftija Muhamed Jusufspahić rekao je da je poruka sofre da budemo zajedno na pravom putu.

Zamenik reis ul uleme Islamske zajednice Srbije i srbijanski muftija Muhamed Jusufspahić rekao je da je poruka sofre da budemo zajedno na pravom putu.

"Put mira među ljudima i dobre volje je u stvari put bogoljublja. Prestao sam da koristim reč ljubav u kontekstu stvorenja, jer bogoljub možeš da budeš, čovekoljub ne možeš jer si uvek na krivom putu", rekao je Jusufspahić novinarima.

Navodeći da se voli voljom ljudi, ljubavlju se ljubi, a željom se želi, on je istakao da smo "malo pobrkali kablove i onda smo počeli ljubavlju da volimo i voljom da ljubimo, a ljubi se samo Bog, a onda se voli svako koga je Bog stvorio".

"To je ono što je krasilo naše ljude u koje se ugledamo, naše prvake Isusa, Mojsija, Muhameda... To su naši prvaci, oni su bili bogoljubi i covekovoljitelji i uvek je kraj njihovih bogomolja bilo prostora za sofru i uvek se tu nahranjivao ko god je naišao", rekao je Jusufspahić.

Savetnik premijara Srbije za regionalnu saradnju i verske zajednice Vladimir Božović čestitao je praznik muftiji i svim muslimanima Srbije i čitavog sveta.

"Ovo je praznik ljubavi, praštanja, međusobne tolerancije i ja mislim da je važno da danas budemo zajedno kao što jesmo. Vlada Srbije treba da podstiče i versku raznolikost koja samo može zajednički da nam da plod ljubavi, snage i to nam je potrebno u ovim trenucima", poručio je Božović.

Podsećajući da je premijer danas rekao da neće nikog krivično goniti zbog napada na komemoraciji u Memorijalnom centru Potočari, Božović je rekao da je predsednik Vlade Srbije pokazao pravu stranu te da tako treba da se ponaša lider u regionu.

"Bajramska sofra" na kojoj su gosti mogli da uživaju u baklavama, sladoledu, pitama, bezalkoholnom piću... postavljena je tradicionalno u Jevremovoj ulici prvog dana Bajrama nakon džumanskog - sabornog namaza.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva