:

:

TV Most

clock

Februar 18, 2015   12:05

0

235

Odbor za Kosovo i Metohiju:Prioritet je ZSO



Drecun je novinarima u parlamentu rekao da je Odbor od vlade zatražio da u nastavku pregovora prioritet bude stvaranje Zajednice srpskih opština i rešavanje pitanja imovine i povratka raseljenih.

On je dodao da će ta dva zaključka Odbora, usvojena većinom glasova, biti upućena Vladi Srbije.

Posle dvočasovne sednice Odbora Drecun je preneo novinarima da je pružena puna podrška Vladi Srbije i premijeru Aleksandru Vučiću za postignute pregovore u oblasti pravosuđa.

Prema njegovim rečima, na sednici je usvojen i izveštaj Kancelarije za Kosovo i Metohiju koji je predstavio direktor Kancelarije Marko Ðurić.

"Izveštaj je ohrabrujući, perspektivan, detaljno urađen i budi nadu da će Kancelarija u narednom periodu zaista uraditi mnogo toga da bi poboljšala kvalitet života Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Drecun.

On je naveo i da je na sednici ministar pravde Srbije Nikola Selaković informisao članove Odbora o dogovorenom delu procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine, koji se odnosi na pravosuđe.

"Detaljno, krajnje otvoreno, vođena je dobra rasprava i usvojeli smo dva zaključka koje ćemo upututi Vladi Srbije", ponovio je Drecun

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva