:

:

TV Most

clock

Jul 16, 2017   12:05

0

229

Odbojkašice Srbije pobedile Tajland

Srbiju su predvodile Brankica Mihajlovć sa 20 poena i Stefana Veljković sa 15, dok je 12 poena postigla Jovana Stevanović.

U ekipi Tajlanda najefikasnija je bila Ajčaraporn Kongjot sa 13 poena.

Ekipa Zorana Terzića je pobedila na turniru u Sendaiju i sa ukupno pet pobeda i jednim porazom ide na treći turnir, koji će se održati u Hong Kongu.

Srbija će u sklopu trećeg vikenda na Gran priju, od 21. do 23. jula, igrati u Grupi G u Hong Kongu sa Rusijom, Japanom i Kinom.

Selektor Srbije Zoran Terzić rekao je da je zadovoljan prvim mestom u ukupnom plasmanu, ali da ekipa mora da radi na psihološkoj pripremi.

"Zadovoljni smo prvim mestom i u ovoj grupi i u ukupnom plasmanu. Utakmica je bila možda neočekivano laka za nas, dobro smo pokrili neke situacije u kojima Tajland igra kombinovano. To smo dobro radili većim delom utakmice, osim u drugom setu. To je možda razlog za brigu, ne zato što smo izgubili set, nego jer nismo igrali svoju igru", rekao je Terzić, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

"U trenucima kada je bio egal, uvlači se strah u igračice, na tome mora da se malo radi, to je više psihologija nego taktika. To su normalne stvari, ima mnogo novih igračica. Polako sve dolazi na svoje, nadam se da će u skorije vreme to izgledati mnogo bolje", dodao je selektor.

Reprezentativka Srbije Tijana Stevanović rekla je da je ekipa zadovoljna dosadašnjim rezultatima na Gran priju.

"Svi smo zadovoljni, imali smo male oscilacije u sve tri utakmice, ali smo uspele sa tim da se izborimo i da pružimo maksimum. Tajland je vrlo nezgodna ekipa, igra totalno drugačiju odbojku od one na koju smo navikli, bilo je teško u početku, ali bile smo koncentrisane, ozbiljno smo shvatile protivnika i zbog toga je ovakav rezultat", navela je ona.

Stevanović je dodala da se ekipa opustila u drugom setu, što je Tajland kaznio, ali da je na vreme uspela da se vrati u igru.

"Zadovoljne smo. Idemo dalje, naredni vikend, nadamo se istim rezultatima", rekla je Stevanović.

Završni turnir održaće se od 2. do 6. avgusta u Nandjingu, u Kini. Osim domaćina, na turniru će učestvovati pet najuspešnijih ekipa sa jedinstvene tabele posle odigrana tri vikenda na Gran priju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva