:

:

TV Most

clock

Mart 31, 2015   12:05

0

115

Očekujemo podršku Italije u otvaranju poglavlja

"Srbija se već 15 godina nalazi na putu evrointegracija, mnogo toga smo učinili i zato nam je sada jako važno da se što pre otpočne sa otvaranjem poglavlja, kako bi građani naše zemlje mogli da vide čemu vode teške mere koje preduzimamo i koje trpimo i kako bi bilo jasno da sve što radimo činimo u cilju omogućavanja boljih uslova života za sve građane Republike Srbije, u čemu očekujemo pomoć i podršku Italije", rekao je Nikolić.

On je istakao, kako je saopštila predsednikova služba sa saradnju s medijima, da ekonomske mere koje Srbija preduzima treba svima da pokažu našu odlučnost da konsolidujemo naše finansije, kao i da je put evrointegracija sada nepovratno u agendi naše spoljne politike.

"Srbija je sada moderna i uređena zemlja koja mnogo toga može da pruži investitorima, i siguran sam da se nijedan investitor iz Italije nije pokajao što je uložio u našu privredu", rekao je predsednik Nikolić.

Ministar Ðentiloni je rekao da dobri ekonomski odnosi između Srbije i Italije iza sebe imaju i dobre političke odnose, što će biti potvrđeno i u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

Već 25. maja, kako se dodaje, u posetu Srbiji dolazi novi predsednik Italije, a do leta će biti održan i međudržavni samit vlada naših zemalja.

Ðentiloni je Srbiju ocenio kao stabilnu zemlju koja ohrabruje strane investicije i dodao da Italija blagonaklono gleda na sve mere koje Srbija preduzima u cilju osnaženja svojih finansija, jer će se to pozitivno oslikati na nivo novih investicija u srpsku privredu.

Šef italijanske diplomatije je rekao da uskoro očekuje pozitivne pomake na putu evrointegracija Srbije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva