:

:

TV Most

clock

Jun 10, 2017   12:05

0

205

Obeležena godišnjica prevrata i ubistva Mihajla Obrenovića

Član Gradskog veća Stevo Tatalović položio je povodom obeležavanja 114 godina od Majskog prevrata venac na mestu gde su ubijeni kralj Aleksandar Obrenović i kraljica Draga.
Nakon što je položio venac na prostoru između zgrade Predsedništva Srbije i Starog dvora, Tatalović je istakao da se danas sećamo događaja koji je umnogome promenio tok srpske istorije, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

"Grad Beograd početkom juna obeležava dva tragična događaja iz naše istorije. Ovde smo da obeležimo datum pogibije čoveka koji je važan za istoriju Srbije i Beograda. Ovo je simbolično mesto, jer su kralj Aleksandar i kraljica Draga bačeni sa terase nakon što su oficiri srpske vojske izvršili atentat na njih", rekao je Tatalović.

Nešto kasnije, Tatalović je položio venac i na spomen-obeležje u Košutnjaku, gde je pre 149 godina ubijen knez Mihailo Obrenović.

"Knez Mihailo je jedna od ličnosti iz naše istorije koja zaslužuje svako poštovanje. U dva navrata se trudio da uzdigne Beograd i Srbiju, u čemu je u dobroj meri uspeo imajući u vidu okolnosti tog vremena. Zbog toga mu dugujemo večnu zahvalnost", naglasio je Tatalović.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva