:

:

TV Most

clock

Februar 03, 2016   12:05

0

128

Novi šef NATO kancelarije Marineli preuzeo dužnost

Kako je saopštila NATO kancelarija, Marineli je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da se nastavi podrška Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u daljem sprovođenju reforme sistema odbrane.

"NATO i Srbija imaju brojne praktične programe saradnje i Alijansa ostaje posvećena produbljivanju naših odnosa u oblastima od zajedničkog interesa", rekao je brigadni general Marineli.

Kako se navodi u saopštenju, ceremoniji primopredaje dužnosti u Domu Vojske prisustvovali su načelnik štaba Komande združenih savezničkih snaga NATO-a u Napulju, general-potpukovnik Leonardo di Marko, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Ðorđević, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Jovica Draganić, predstavnici vlade, vojske i diplomatskog kora.

Brigadni general Bata završio je dvogodišnji mandat na čelu kancelarije koju je vodio i 2008. godine.

On je pozdravio predanost srpskih vlasti razvoju partnerstva i poželeo uspeh brigadnom generalu Marineliju i njegovim saradnicima u daljem radu.

Brigadni general Marineli je sedmi šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu od njenog osnivanja u decembru 2006. godine.

Kancelarija olakšava saradnju Srbije s NATO-om u okviru programa Partnerstvo za mir, pomaže reformu sistema odbrane i pruža podršku aktivnostima Alijanse u oblasti javne diplomatije, navodi se u saopštenju kancelarije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva