:

:

TV Most

clock

Novembar 24, 2017   12:05

0

250

Novi rok za usklađivanje sa zakonodavstvom EU - kraj 2021. godine


Joksimović je u intervjuu za RTV navela da je pre nekoliko godina usvojila dokument koji obavezuje da Srbija u potpunosti uskladiti zakonodavstvo sa EU do kraja 2018. godine, ali da je to bio, kako je rekla, verovatno ambiciozan rok.


Proces EU integracija ide solidnim tempom



Proces približavanja Evrospkoj uniji ima solidan tempo i evropske integracije ubrzavaju i donose dinamiku procesu unutrašnjih reformi, izjavila je ministarka Joksimović



Joksimović je za RTV rekla da je u evropskim integracijama ključna reč proces koji nije uvek istog tempa, kao i da bi određene reforme dugo čekale da nemamo dinamiku koju nam daju evropske integracije.



Priština ne može da uspori pregovore Srbije sa EU



Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je da usporavanjem sprovođenja Briselskog sporazuma Priština ne može da koči Srbiju u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, iako je, kako kaže, u pregovarackom okviru za Srbiju navedeno da će ukupan tok pregovora po svim poglavljima biti praćen paralelno sa implementacijom Briselskog sporazuma.



Joksimović je navela da bi ako se rigidno posmatra taj okvir Srbiji kao kandidatu Priština indirektno uvela kao treći faktor u pregovorima sa EU.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva