:

:

TV Most

clock

Maj 06, 2015   12:05

0

181

Novi protest u Skoplju, jače prisustvo policije

Kako prenosi Nova TV, oni su najpre stajali na raskrsnici u blizini sedišta vlade, oko koje je bio raspoređen kordon policije, i tražili njenu ostavku, ali i ubeđivali policajce da stanu na njihovu stranu.

"Štitite 10 kriminalaca u vladi umesto da podržite svoje sugrađane koji vas plaćaju", glasno je izvikivao policajcima jedan od demonstranata.

Petnaestak demonstranata je ostalo ispred vlade, dok su ostali krenuli put Sobranja, pošto je Vlada trenutno bukvalno ograđena kordonom policije tako da protest ne može tamo da se održi.

Kako je preneo Radio Slobodna Evropa, demonstranti su zviždali i izvikivali "Nema pravde, nema mira" i "Ubice".

Za razliku od juče, kada su protesti eskalirali, danas je zabeleženo daleko veće prisustvo policije ispred vlade, ali i u centru grada.

Ministarka policije Gordana Jankulovska ocenila je danas da su sinoćni protesti građana ispred zgrade vlade u Skoplju bili nasilni i agresivni sa brutalnim napadima na policijske službenike.

Jankulovska je na konferenciji za novinare izjavila da policija tokom protesta nije koristila dodatna sredstava prisile, te da su pripadnici MUP-a postupali profesionalno.

Dodala je da je bilans sinoćnjih protesta ispred vlade ukupno 38 povređenih policajaca od kojih jedan ozbiljnije, 30 privedenih demonstranata među kojima i dvojica maloletnika, te velika materijalna šteta.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva