:

:

TV Most

clock

Decembar 16, 2016   12:05

0

219

"Noć knjige" zabeležila rekordnu posetu

To su ocene koje su iznele u izjavi za Tanjug PR menadžer "Lagune" Tanja Vučković i direktor marketinga Ana Spasojević.

Prema rečima Ane Spasojević, kupci su ispred knjižara u Zemunu i Novom Beogradu čekali u redovima na ulici,a u knjižari u SKC nije se moglo proći kroz gužvu koja je vladala u njoj.

Iz razgovora sa kupcima koji su imali pregtršt knjiga u rukama čekajući u redu ispred blagajne smo dobili potvrdu da dele utisak da je interesovanje za knjigu veće nego prethodnih godina.

Ipak, tek kroz dan ili dva će se znati broj posetilaca pošto se Noć knjige održava u 26 gradova, na 53 mesta. Regionalni karakter Noći knjige daju klubovi čitalaca u Banja Luci, TuUzli, Sarajevu,Podgorici i Nikšiću.

Za kupce je posebno primamljivo to što se i ovoga puta odobrava popust do 40 odsto ukoliko se kupe četiri ili vise naslova i zato se oni koji ne mogu ili neće da kupe više od četiri knjige udružuju da bi ostvarili maksimalni popust.

U svim knjižarama gostuju domaći pisci, njih 40, što unosi dodatnu živost i olakšava kupcima čekanje u redu.

Tokom Noći knjige imaće svoju srsku premijeru roman Amosa Oza "Juda" kao i roman nobelovca Žozea Saranaga "Pećina" a od domaćih pisaca "novitet" je Mirjane Bobić Mojsilović koja se put pri vut pojavila kao Lagunin pisac sa novim romanom , " Tvoj anđeo čuvar", inače 11. po redu.

Što se tiče žanrova , najviše su se tražile knjige epske fantrastike i SF a najpopularniji pisac detektivskih romana je neprikosnoveni Ju Nesbe kome je nedavno štampan novi roman " Policija" .

Činjenica da se kod svakog kupca koga zanimaju trileri mogao videti ovaj novi Nesbeov naslov je najbolja potvrda da su srpski čitaoci veoma dobro informisani.

Među kupcima su se mogli videti i roditelji sa decom ,ali i penzionedri što je takođe potvrda da u Srbiji ima čitalaca uz pristupačne cene kao što je večeras bio slučaj.

Noć knige, i pored hladnog vremena, izazvala je veliko interesovanje ljubitelja knjige i u Jagodini.

Knjižara "Laguna" u "Vivo" šoping centru, najmodernija i najveća u Pomoravskom okrugu, sa nekoliko hiljada naslova, i cenom nižom do 40 odsto, večeras je, od samog otvaranja manifestacije, puna ljubitelja knjige.

Gužva je i u Knjižari "Til" Lazra Tišme u centru grada gde je, prema izjavi vlasnika, na sniženju 6.000 naslova.

U ovu manifestaciju, uključila se i Narodna biblioteka u Jagodini, koja je snizila godišnju članarinu 40 odsto, za čitaoce koji se učlane danas i do kraja godine, izjavio je Tanjugu rukovodilac Odeljenja za kulturno obrazovne programe i posticaj čitanja Milun Vasić.

Po ovoj odluci članarina, umesto 500 dinara, je 300 dinara, za odrasle članove.

Narodna biblioteka u Jagodinji osnovana je 1851.godine, raspolaže sa fondom od preko 100.000 knjiga iz svih oblasti ljudskog znanja i stvaralaštva.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva