:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2017   12:05

0

174

Niz imenovanja tehničke vlade

Premijer Aleksandar Vučić podneo je 30. maja ostavku, zbog izbora na funkciju predsednika Srbije i Vlada je od tada pošto joj je prestao mandat, u tehničkom mandatu.

Prema odredbama člana 17. Zakona o Vladi, vlada kojoj je prestao mandat "ne može postavljati državne službenike na položaj u organima državne uprave, a pri vršenju osnivačkih prava Srbije može jedino da imenuje ili da saglasnost na imenovanje vršioca dužnosti direktora i članova upravnog i nadzornog odbora".

I pored toga, Vlada je 7. juna postavila, na rok od tri meseca, tri vršioca dužnosti pomoćnika ministra spoljnih poslova - Marinu Jovićević, Branimira Filipovića i Gorana Aleksića.

Na rok od tri meseca je, takođe, postavljen i vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Zoran Lazarov.

Odlukom tehničke Vlade, postavljena su i četiri vršioca dužnosti pomoćnika ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Vesna Mandić, Vesna Nedeljković, Bogoljub Lazarević i Nikola Tanić.

Za vršioca dužnosti pomoćnika ministra rudarstva i energetike imenovan je Miloš Banjac, a za vršioca dužnosti sekretara tog ministarstva Vanja Jovanović, oboje na tri meseca.

Na tri meseca postavljen je i vršilac dužnosti direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević.

Emina Milakara postavljena je za vršioca dužnosti direktora Uprave za veterinu u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, na šest meseci.

Za vršioca dužnosti glavnog istražitelja u vazdušnom saobraćaju imenovan je Branimir Podovac, na tri meseca, a u železničkom saobraćaju Tamara Škembović, na šest meseci.

Na funkciju vršioca dužnosti pomoćnika direktora Direkcije za železnice postavljen je Siniša Trkulja, na tri meseca.

Za vršioce dužnosti pomoćnika direktora Republičkog geodetskog zavoda postavljeni su Danka Garić, Slaviša Tomović, Sonja Rakić i Jelena Matić Varenica, svi na tri meseca.

Na funkciju vršioca dužnosti direktora Republičke direkcije za robne rezerve je, na rok od tri meseca, postavljena Zorica Anđelković.

Tehnička Vlada imenovala je na toj sednici i članove Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, na čijem čelu je bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Ta kancelarija dobila je i vršioca dužnosti direktora, a na tu funkciju je, na rok od šest meseci, postavljen nekadašnji generalni sekretar predsednika Republike Nedeljko Tenjović.

U taj savet je, po funkciji, imenovano sedam ministara u Vladi, kao i još šest članova, od kojih su većina bivši Nikolićevi savetnici dok je bio na funkciji predsednika Srbije.

ÄŒlanovi su ambasador u Ministarstvu spoljnih poslova Ivan Mrkić, ambasadori Srbije u Kini i Rusiji - Milan Bačević i Slavenko Terzić, direktor PWW-Porr za Srbiju Milan Tadić, osnivač firme Tandem financial iz Novog Sada Pavle Bašić i vlasnik ID Consultants iz Beograda Dejan Simić.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva