:

:

TV Most

clock

Jun 26, 2017   12:05

0

138

Nikolić:Preduzeli smo sve da ne dođe do šumskih požara

Nikolić je Tanjugu rekao da su već početkom proleća krenuli pripremni radovi za letnju sezonu, odnosno zaštitu od šumskih požara podsetivši da je još pre nekoliko godina oformljen stručno- operativni tim na čelu sa Republičkim štabom za vanredne situacije, a u kome su svi resursi države koji brinu o tome.

Prema njegovim rečima, Sektor za vanredne situacije je, takođe, u saradnji sa Ruskom Federacijom obezbedio letelicu koja će biti tokom leta stalno u Srbiji.

Navodeći da po potrebi mogu doći i druge letelice, on je rekao da su stalno na vezi sa helikopterskom jedinicom MUP-a koja ima dva helikoptera za gašenje požara i četiri za izviđanje.

Kaže i da je u tom smislu na raspolaganju i Vojska Srbije, odnosno, Ministarstvo odbarne sa svojim ljudstvom i mehanizacijom.

'Sve ono što smo mogli da odradimo, snage koje mogu u prvom naletu da gase požare, mi smo pripremili', rekao je Nikolić dodajući da se najviše očekuje od vatrogasaca - spasilaca.

Objašnjava da su tu i timovi civilne zaštite koji bi mogli po prvi put sada da učestvuju u gašenju požara.

'Uspeli smo da kupimo određen broj zaštitnih odela i obučimo nešto više od hiljadu ljudi, koji mogu u svakom trenutku da pomognu u gašenju požara', rekao je Nikollić.

Ističe i da se vozila za gašenje šumskh požara pripremaju da budu u pripravnosti, kao i da treba očekivati ove godine postupak za nabavku novih vozila, koja bi eventualno sledećih sezona bila operativna i olakšala gašenje šumskih požara.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva