:

:

TV Most

clock

Jun 19, 2015   12:05

0

122

Nikolić: Proširiti prisustvo kineskih investicija


"Srbija ima izvanredne odnose sa celim svetom i to otvara mnoge mogućnosti za investitore iz Kine“, naglasio je predsednik Srbije, a saopštilaSlužba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Nikolić je podvukao da saradnja u oblasti infrastrukture treba da se nastavi i pozvao kineske partnere da ulažu u konkretne projekte u oblasti poljoprivrede, industrije, zdravstve, energetike, turizma.

"Budite uvereni da je Srbija potpuno posvećena borbi protiv korupcije, na svim nivoima, a posebno u oblasti privrede i investicija“ naglasio je predsednik Srbije.

On je istakao značaj projekta izgradnje kanala Morava - Vardar za koji je urađena pozitivna studija izvodljivosti.

"Srbija je veoma atraktivna investiciona destinacija zbog svog položaja i izvanredno obrazovane radne snage“, naglasio je predsednik Nikolić.

Predsednik kompanije Bon Prodžekt, Zendong Jang je naglasio da je Srbija važna destinacija za kineske investicije i da je ta kompanija zainteresovana da investira u različite projekte.

"Za kinesku stranu je veoma atraktivan projekat Morava Vardar“, rekao je Zendong Jang i dodao da je ta investicija veoma isplativa za obe zemlje i za ceo region.

U januaru 2013. godine, China Gezhouba Corporation Limited potpisala je Protokol o razumevanju sa Ministarstvom prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Vlade Republike Srbije u cilju sprovođenja sveukupne eksploatacije reke Morave, podsećaju je u saopštenju.

"Urađena studija izvodljivosti za taj projekat u vrednosti od 50 miliona evra i poklonila je vladi Srbije. U realizaciji studije osnovu čine plovidba, hidroenergetika, očuvanje vodnih resursa, vodosnabdevanje i navodnjavanje, kontrola poplave i turizam. Ukupna vrednost projekta je 4,5 milijarde evra", navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva