:

:

TV Most

clock

Jul 14, 2015   12:05

0

197

Ne verujem da su incidenti slučajnost

Pavićević je, nakon što je prisustvovao proslavi slave manastira Sv. Vrača Kozme i Damjana u Zočištu, rekao da su incidenti učestali naročito u Goraždevcu koji je danas obišao.


“- Nameravam da razgovaram i sa organima u Prištini i sa međunarodnom zajednicom, jednostavno moramo učiniti sve da gradjani budu zaštićeni i da do ovakvih incidenata ne dolazi” - rekao je Pavićević.


On je istakao da neće da ulazi u to zašto su se incidenti dešavali, da li je to organizovano ili orkestrirano ili ne, ali da misli da opet imamo talas zastrašivanja i napada naročito u povratničkim sredinama, što je “obrazac koji se ponavlja”.


- Meni se ne sviđa sve ovo jer se neke stvari i ponavljaju i nisam sklon da verujem da je to slučajnost - zaključio je Pavićević.

Ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin koji je sa Pavićevićem prisustvovao proslavi slave u manastiru Zočište rekao je da se eskalacija nasilja na Kosovu i Metohiji uvek dešava sa povodom.

"Sve ovo što se sada dešava, bojim se, ima veze i sa pregovorima i sa formiranjem Specijalnog suda, sa unutrašnjim političkim odnosima unutar albanske populacije", rekao je Vulin i naglasio da "Srbi nisu dužni niti smeju da ispaštaju zbog toga".

Vulin je naglasio da sve ono što se dešava poslednjih dana ne samo da je za osudu već predstavlja i "strašan neuspeh medjunarodne zajednice".

"Ovo je petnaesta godina kako medjunarodna zajednica vlada ovom teritorijom na osnovu Rezolucije 1244 i još uvek nisu u stanju da zaštite ni Srbe povratnike, još uvek nisu ispunili svoju prvu obavezu da će obezbediti ravnopravan povratak svima, bez obzira na nacionalnost", zaključio je Vulin.

Izvor: TV Most, Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva