:

:

TV Most

clock

Jun 21, 2017   12:05

0

111

NATO za prevenciju incidenata iznad Baltika

Ranije danas TAS S je preneo da je borbeni avion NATO F-16 proleteo pored aviona u kome se nalazio ruski minsitar odbrane Sergej Šojgu iznad Baltičkog mora na putu ka Kalinjingradu, ali ga je oterao ruski vojni mlaznjak.

Prema navodima ruske novinske agencije, avion NATO je pokušao da priđe avionu u kome se nalazio ruski ministar odbrane, iako je on leteo iznad neutralnih voda, preneo je Rojters.

"Mi iz NATO perspektive smo veoma zainteresovani da se poštuju principi dobrog vazduhoplovstva i da piloti koji su izuzetno dobro obučeni, bilo da su iz redova NATO ili Rusije, znaju šta rade", rekla je ona.

Važno je, kako je navela, da se obe strane pobrinu da izbegavaju opasne incidente.

Gotemeler je rekla i da NATO očekuje da Rusija i SAD nastave saradnju u sprečavanju letačkih incidenata u Siriji, a nakon što je Moskva suspendovala saradnju sa SAD u okviru memoranduma o sprečavanju incidenata na nebu iznad Sirije pošto je američki avion obori sirijski vojni avion kod Rake.

"Mi želimo da učinimo sve što možemo da se izbegnu incidenti i nesreće bilo u vazduhu bilo na moru", rekla je ona na konferenciji za novinare.

Ona je ponovila da NATO ne učestvuje direktno u sukobima u Siriji.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva