:

:

TV Most

clock

Oktobar 17, 2015   12:05

0

138

Napadi na izbeglice u Austriji

Na železničkoj stanici u mestu Klam-Šotvin, na teritoriji Opštine Nojkirhen u pokrajini Donja Austrija, suzavcem su napadnuti podnosilac molbe za dobijanje azila iz Avganistana i njegov staratelj.

Nepoznato lice, kako je saopštila policija, upotrebila je suzavac protiv Avganistanca.

Portparol tužilaštva u Vinernojštatu Erih Habicl ukazao je da se taj napad dogodio u četvrtak uveče i da je nepoznati napadač izašao iz voza, prišao grupi i jednom od muškaraca isprskao suzavac u lice.

Kada je staratelj pokušao da obuzda napadača, takođe je ispskrsan suzavcem.

Nepoznati napadač pobegao je sa mesta napada, a policija trenutno istražuje čitav slučaj, naveo je Habicl.

Gradonačelnik mesta Pajerbah am Semering, gde su smeštene napadnute izbeglice, Eduard Retenbaher istakao je da se radi o "strašnom incidentu".

Opština se, prema njegovim rečima, dobro pripremila za prihvat 19 izbeglica, među kojima je 11 dece. Takođe se ovih dana i u Salcburgu dogodio napad na podnosilaca molbe za dobijanje azila iz Iraka. Grupa od petoro prosjaka napala je na železničkoj stanici Iračanina zadavši mu brojne povrede u predelu lica - frakturu vilice, saopštila je policija. Radi se o prosjacima iz Rumunije koji su pili pivo na železničkoj stanici kada im je prišao Iračanin i zamolio da mu daju pivo. Jedan od Rumuna najpre je pivom isprskao izbeglicu i potom pokušao da ga udari nogom. Iračanin je uspeo da se odbrani od prvog napada i pobegde, ali su ga petorica napadača brzo stigla i isprebijala. Napad su videli jedan policajac i vojnik i uspeli da uhapse napadače.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva