:

:

TV Most

clock

Septembar 10, 2018   09:20

0

279

Najavljene investicije na KiM garantuju opstanak Srba


Dimkić je u Dnevniku RTS izjavio da je najavljeno ulaganje Srbije u izgradnju fabrike baterija i akumulatora u Zvečanu koju će graditi "Trepča", prvo ulaganje države Srbije na prostoru KiM nakon višedecenijskog zastoja.



"Predviđeno je da se zaposli više od 200 ljudi, a radna snaga regrutovala bi se od mladih ljudi sa KiM i povratnika koji su već predviđeni i koji su izrazili želju da se vrate na ove prostore. Ovo će biti jedna od fabrika sa najsavremenijom svetskom tehnikom u ovom momentu", naveo je Dimkić.



On je rekao da je projektno vreme za izgradnju 18 do 24 meseca.



"Treba izgraditi i građevinske objekte i dopremiti kompletnu opremu. Karakter investicije je grinfild investicija", kazao je direktor "Trepče".



On je podsetio da "Trepču" ne čine samo rudnici.



"Najveća vrednost ''Trepče'' je u utvrđenim rudnim rezervama a one su takve da pokazuju veliki potencijal ''Trepče'' ali on nipošto nije onakav kakvim se prikazuje u albanskim medijima", objasnio je Dimkić.



Predsednik Opštine Gračanica Popović je za RTS rekao da najavljeno ulaganje u zdravstveni sistem i izgradnja KBC garantuju opstanak Srba u centralnom delu Kosova.



"Mali broj Srba živi u velikim gradovima - Prištini, Peći, Ðakovici i primorani smo da pravimo manje sredine i stvaramo preduslove da omladina ostane u našim opštinama. Mi smo u kontaktu sa ljudima koji se bave malim biznisom, a tržište je najveći problem. Nadamo se da će u skorijoj budućnosti naši proizvođači moći da plasiraju svoje proizvode", zaključio je Popović.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva