:

:

TV Most

Foto: Foto TV Most

clock

Avgust 31, 2015   12:05

0

151

Na KiM sve spremno za početak školske godine

Stojčetović je u izjavi Tanjugu kazao da će na Kosovu i Metohiji u ovoj školskoj godini nastavu po planu i programu Ministarstva prosvete Srbije pohađati oko 20.000 učenika i da viška prosvetnih radnika nema, ako se ne računa administrativno osoblje.

“Prema podacima koje smo dobili od direktora škola sa područja kompletne školske uprave, sve škole su uradile neophodne pripreme za uspešan početak školske godine. Očekujem da će nastava krenuti normalno u svim školama i na području Kosova i Metohije", rekao je Stojčetović.

On je dodao da nastavu na Kosovu i Metohiji, kada je u pitanju nastava u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju, pohađa oko 20.000 učenika i da je ta brojka na prošlogodišnjem nivou.

"Nije isto u svim sredinama, u severnom delu Kosovske Mitrovice imamo povećanje broja prvaka, u Gračanici takođe, ali zato u sredinama koje su u albanskom okruženju poput Orahovca, Goraždevca imamo smanjenje broja đaka. Broj đaka ove školske godine je na prošlogodišnjem nivou", rekao je Stojčetović.

Rukovodilač školske uprave u Kosovskoj Mitrovici istakao je da će u prosveti na Kosovu tehnološki višak biti samo u onom delu koji se odnosi na administraciju, dakle nenastavno osoblje administrativni radnici, finasijski radnici i slično.

Što se tiče nastavnika, rekao je Stojčetović, neće biti tehnološkog viška, a nastavici sa manje norme biće raspoređeni u školama gde je zastupljena nestručna nastava.

Kao što je rekao ministar, nećemo tolerisati nestručno zastupljenu nastavu nigde uključujući i Kosovo i Metohiju naglasio je on dodajući da su direktori škola dobili jasna upustva, da ukoliko im se javi lice koje ima odgovarajuću diplomu ne sme biti angažovano nestručno lice na toj poziciji.

Svako treba da traži svoj deo posla tamo gde je stručan, stručni ljudi moraju da rade u školama, zaključio je Stojčetović.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva