:

:

TV Most

Foto: Beta

clock

Februar 05, 2015   12:05

0

195

Mustafa pustio Jablanovića niz vodu

Smatramo da je odluka premijera Ise Mustafe dovela u podređenu poziciju vladu, a mi ćemo zauzeti naš stav nakon konsultacija u Beogradu sa premijerom Aleksandrom Vučićem. Ovo je za "Vesti" izajavio Aleksandar Jablanović, smenjeni ministar u vladi Kosova.


Na pitanje da li će Srbi, koji po kosovskom ustavu moraju da učestvuju u vladi u Prištini, otići u opoziciju, Jablanović kaže da "Srpska lista ima deset poslanika i da je u potpunosti jedinstvena".

Kosovski premijer Isa Mustafa saopštio je u utorak da Jablanović više nije ministar, a odluka o smeni doneta je bez konsultacija sa predstavnicima Srba.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da je odluka kosovskog premijera "duboko pogrešna" i da Jablanović nije kriv za ono za šta ga deo albanske javnosti i ulični demonstranti optužuju.

- Nećemo prihvatiti ponižavanje srpskih predstavnika u pokrajinskim institucijama - rekao je Đurić.

Građanska inicijativa Srpska, deo vladajuće koalicije na Kosovu, ocenila je nedemokratskim postupak Mustafe i dodala da "ulični treninzi u cilju disciplinovanja srpske zajednice i njenih predstavnika u kosovskim institucijama ne doprinose demokratskom razvoju i radu na izgradnji zajedničkog suživota".

Izvor: Vesti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva