:

:

TV Most

clock

April 15, 2017   20:10

0

123

Mustafa: Ili demarkacija sa CG ili idemo na prevremene izbore

Na pitanje kada će se demarkacija ponovo naći na dnevnom redu skupštine, Mustafa je odgovorio da će se to dogoditi kada prištinske vlasti "izračunaju da imaju brojke u parlamentu".

"Izvršićemo pritisak u EU da se više ne mučimo tim pitanjem u parlamentu, da se pronađe alternativa, da odredimo vreme za rešenje tog pitanja, a građani da ne snose posledice za neodgovorno ponašanje nekolicine u parlamentu", rekao je Mustafa.

RTK2 navodi da je predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio da se "koalicija može raspasti ukoliko ne budu imali sistem funkcionalnog odlučivanja", dok opozicione partije podržavaju mogućnost novih izbora.

Mustafa je rekao da ukoliko parlament ne ratifikuje sporazum o razgraničenju, izbori su moguća opcija.

"Ja se nadam da će poslanici biti svesni situacije u kojoj se nalazimo da i ovim privrednicima omogućimo da ne čekaju po šest meseci po ambasadama za vizu da bi otputovali za neki ugovor o poslovanju", kaže Mustafa.

RTK2 podseća da kosovski parlament godinu dana pokušava da usvoji demarkaciju, kojoj se protive opozicione partije i pojedini poslanici vladajuće koalicije.

Sporazum o demarkaciji je pored borbe protiv kriminala i korupcije uslov za dobijanje vizne liberalizacije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva