:

:

TV Most

clock

Jun 08, 2017   12:05

0

122

MUP i tužilaštvo okončali istragu protiv Rodića

List navodi da su prikupljeni konkretni dokazi o zloupotrebama u finansijskom poslovanju, neplaćanju poreskih obaveza, falsifikovanju dokumentacije, ucenama, pretnjama...

Slično ranijim scenarijima odbrane, kako ocenjuje "Politika", Rodić zbrkom, otvorenim pismima i parolama proba da onemogući državne organe da urade svoj posao.

"Da bi predstojeće postupanje po krivičnoj prijavi mogao da podvede pod političku osvetu, smislio je "skopski manevar", i kuknjavu u maniru: "Ja borac za slobodu medija i biznismen koji širi tržište, žrtva sam progona, jer ne pristajem na ucene", piše "Politika" dodajući da Rodić "poteže i besmislene tvrdnje kako ga BIA prati, da mu je život ugrožen, ne bi li ga javnost shvatila kao žrtvu".

List ocenjuje da kada se prouči dokumentacija jasno je da nije reč o ucenama i procenama već o jednom "dugogodišnjem uvreženom načinu kriminalnog ponašanja" na štetu države, banaka, pojedinaca i preduzeća.

"Politika" piše i da su firme koje su izdavale list "Kurir" više puta gašene, odlazile pod stečaj, a osnivane su nove kako bi se zameo trag finansijskim malverzacijama.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva