:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2017   12:05

0

116

Moskva zabrinuta zbog masovne pogibije civila u napadu SAD

Pentagon je ranije objavio da priznaje pogibiju najmanje 101 civila u vazdušnom napadu međunarodne koalicije 17. marta u zapadnom Mosulu, prenosi Sputnjik.

Istraga američke vojske je utvrdila da je vazdušni napad nenamerno isprovocirao eksploziju u kojoj se obrušila zgrada.


"Moskva je duboko zabrinuta zbog prikrivanja činjenica o masovnoj pogibiji civila u Iraku u neprekidnom bombardovanju i napadima SAD i njihovih zapadnih saveznika iz antiterorističke koalicije. Broj žrtava šokira", rekla je sinoć Zaharova.

Ona je dodala da "izaziva mnogo zakonskih pitanja" statistika žrtava među iračkim civilima koju je navela američka vojska.

"Naveden je broj od 352 poginula Iračanina. Realni podaci su, međutim, potpuno drugačiji. Britanska grupa za nadgledanje "Ejrvors" govori o najmanje 3.100 civila. Očigledno, to je osam puta više od priznanja Amerikanaca koji nastavljaju zajedno sa zapadnim saveznicima da lakiraju ružnu sliku iračkih događaja", navela je Zaharova.

Moskva izražava saučešće povodom žrtvama među civilima Iraka, dodala je Zaharova i potvrdila da je Rusija spremna da „i dalje pruža Bagdadu efikasnu podršku u beskompromisnoj borbi protiv terorističke pretnje odakle god da ona dolazi".
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva