:

:

TV Most

clock

Mart 14, 2017   12:05

0

188

"Mondoro" zainteresovan za saradnju sa RTB Bor

"Nakon potpisivanja memoranduma o poverljivosti podataka ulazimo u razgovore sa Mondorom, kao i sa svim drugim kompanijama", izjavio je za Tanjug Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB Bor.

Kako je rekao, kanadska kompanija zainteresovana je za stratešku saradnju i partnerske odnose sa RTB-om, i to pre svega na već poznatim ležištima - Cerovo primarno i Jama u Boru, kao i Severni revir i Čoka Marin u Majdanpeku.

Teodora Dečev kaže da je kanadska kompanija veoma zaintersovana za saradnju s borksom firmom, te navodi da je sastanak s menadžmentom bio je dobar, zbog čega s nestrpljenjem očekuje nastavak.

"Mondoro" je, inače, prisutan u Srbiji od 2011. godine, a Dančev kaže da je izuzetno zadovoljna što je ta kompanija danas u Srbiji.

Ona je nakon sastanka s poslovodstvom RTB rekla i da se Mondoro šest godina bavi geološkim istraživanjima u Srbiji i u neposrednoj okolini Bora i da ima osam prostora na kojima obavlja istraživanja.

Svih osam polja nalazi se u tzv. timočkom-magmatskom kompleksu, tri su u okolini Bora, četiri južno od Bora - prema Boljevcu, a jedno istražno polje je severno od Majdanpeka.

"Kanadska kompanija je u gostima sa temom - Ulaganje u nove rudnike, partnerski odnosi. Započete su priče, upoznali smo se i prvi susret obavezuje na potpisivanje memoranduma o poverljivosti podataka. Učinićemo to u kratkom roku, a iza toga početi razgovore kao i sa svim drugim kompanijama", rekao je je Spaskovski.

"Mondoro" je predočio nameru da sarađuje sa RTB-om i ministarstvima privrede i rudarstva u Srbiji, a sastancima je prisustvovao kanadski ambasador Filip Pinington.

Kanadska kompanija se geološkim istraživanjima bavi od 1999. godine. Prve istražne radove imala je u Kini, gde je pobedila na tenderu za nalazište zlata u severoistočnom delu te zemlje. To nalazište je pre preuzimanja bilo procenjeno na milion unci zlata, a nakon toga je, po obavljanju svih istražnih radova, njegova vrednost povećana na 10 miliona unci "žutog blaga".

"Mondoro" je kasnije ponovo prodao ovaj rudnik kineskoj državnoj kompaniji i zahvaljujući toj "transakciji" došao u Srbiju i Bugarsku.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva