:

:

TV Most

clock

Maj 25, 2017   12:05

0

129

Molimo se za napredak i blagostanje

- Nastavljamo ovu tradiciju i molimo se u sabornosti i zajedništvu za zdravlje, napredak i blagostanje našeg glavnog grada, svih Beograđana i posetilaca - rekao je Mladenović i dodao da mu je velika čast da bude domaćin gradske slave.

Gostujući na RTV Studio B, on je rekao da Vaznesenje Gospodnje ima jednu simboliku, jer se naš grad posle velikih stradanja uvek uzdizao i gradio i podsetio da je to veliki praznik koji je za slavu uzeo još despot Stefan Lazarević početkom 15. veka, kada je Beograd uspostavio kao svoju prestonicu.

- Obeležavanje gradske slave počinjemo svetom liturgijom u Vaznesenjskoj crkvi u centru grada i onda nastavljamo sa jednom velikom litijom koja ide centralnim gradskim ulicama. Ona ide ulicama Kneza Miloša, Kralja Milana, preko Terazija, Knez Mihailovom, spušta se do Saborne crkve, Kraljice Natalije i završava u Vaznesenjskoj crkvi - rekao je Mladenović.

On je dodao da litija staje na tri mesta, gde se moli za mir i blagostanje, za život, kao i za postradale u našem gradu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva