:

:

TV Most

clock

April 24, 2017   12:05

0

108

Miščević: Potvrđena pregovaračka pozicija za poglavlje 30

Podsetivši da smo do sada zatvorili dva poglavlja, Miščević je napomenula da je suviše rano govoriti o zatvaranju nekih novih poglavlja, jer je za to, kaže, potrebno raditi puno pre svega na implementaciji.

Ona je, odgovarajući na pitanje novinara o proširenju EU, navela da taj proces ne upada u krizu, ali kaže, da trenutno nije baš visoko na listi prioriteta država članica.

Zbog traženja odgovora na teža pitanja, to se ne stavlja u prvi plan, ali je, dodaje Miščević, važno da taj proces nije zatvoren i da mi radimo na unutrašnjim reformama.

Kaže da će prvi izveštaj o vladavini prava biti predstavljen državama članicama u prvoj polovini maja.

"Evropska komisija predstavlja naše izveštaje u prethodnih pola godine u dva ciklusa od po tri meseca za poglavlja 23 i 24 i poseban Akcioni plan za zaštitu nacionalnih manjina", rekla je Miščević.

Kako je rekla, sam izveštaj o vladavini prava će biti celokupna ocena i procena i sada ne znamo kako to u ovom momentu izgleda.

"Nakon tog izveštaja EK razgovaraćemo sa državama članicama jer će svakako biti i pitanja i prostora za pojašnjenja. Ovo je prvi, a čeka nas još dosta takvih izveštaja", rekla je Miščević.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva